אחד האתגרים של חברות היום ואני חווה אותם בעצמי גם במגייסת וגם כמנהלת מש"א, הוא למצוא עובדים חדשים לתפקידים לא מאוישים תוך שמירה על שביעות רצון יתר העובדים, תוסיפו לזה את האינפלציה הגוברת מרכיב נוסף שעמו הם צריכים להתמודד.
👆 מס' המשרות עולה בפער על מספר מחפשי העבודה מה שגורם לפער עצום בין ההיצע והביקוש של כוח העבודה.
✅ המצב של חברות רבות הוא דרמטי והוא לא משתפר. 55% מהמעסיקים עדים לשיעור שחיקת עובדים גבוה יותר בשנת 2022 בהשוואה לשנים קודמות.
✅ בעקבות האינפלציה, 1 מכל 4 חווה גם תחלופת עובדים של יותר מ-13%. לא פלא ש-87% מאנשי משאבי אנוש מציינים את שימור העובדים כבעיה קריטית או בעדיפות גבוהה.
🏹 אחד הפתרונות הוא לפנות לאוטומציה מה שמקל על הלחצים הללו לפחות באופן זמני.
הנתונים מראים שעובדים עוזבים עבודות שבהן הם מבצעים מטלות מונוטוניות. עם זאת, היותם משוחררים מפעולות חוזרות, נשנות ומייגעות, מאפשרות להם להתרכז במשימות יצירתיות ובכך להיות מעורבים יותר ומוכנים להישאר בחברה. זמן רב יותר לחדשנות ולחשיבה יצירתית מוביל לצמיחה מקצועית ומשפר את רווחת העובדים. באופן זה, אוטומציה מסייעת להילחם בכאב ראש נוסף - שחיקת עובדים.
💡 בניגוד לדעה הרווחת האוטומציה לא תגרום לפיטורין/התפטרות של עובדים ממקומות עבודה. די ההפך. זה יוצר עמדות מתוחכמות יותר הדורשות סוגים שונים של מיומנויות.
משתלם יותר להשקיע בעובדים הנוכחיים בארגון מאשר להתחיל את תהליך הגיוס מחדש.
השקעה בהכשרת עובדים מיטיבה עם החברה והעובד כאחד. טיפול בפערי מיומנויות בארגון על ידי פיתוח כוח האדם הנוכחי הוא זול יותר, מהיר יותר וקל יותר.
🎈 לשם השוואה, הנתונים העדכניים מראים שהחלפת העובד עשויה לעלות כפול משכורתו השנתית. זאת הסיבה שרוב המעסיקים בוחרים להכשיר את העובדים שלהם.
כמו כן, עובדים חדשים דורשים השקעת זמן ניכרת לתקופת ההסתגלות והליווי גם מצד חברי הצוות האחרים. בתנאי השוק הנוכחיים זה משהו שמעט מאוד חברות יכולות להרשות לעצמן. ואיבוד עובדים שווה לאובדן הידע והניסיון המוסדי שלקחו איתם עם עזיבתם את החברה.
לדוגמא, EY ארנסט ויאנג פיתחו תוכנית שיפור מיומנות מותאמת אישית בשם EY Skills Foundry, הכוללת מפת חום חיה של היצע-ביקוש של מיומנויות קריטיות ברחבי החברה המספקת נתונים לקבלת החלטות מהירה, ומסד נתונים של מיומנויות וחוויות של עובדים המאפשרות במהירות התאמה של האדם הנכון להזדמנות הנכונה, מה שבהכרח גם ימנע שחיקה של העובדים.
💃 איך אתם מתמודדים עם החוסר בעובדים והשחיקה שלהם?
הנתונים נלקחו מכתבה שהתפרסמה באתר של חברת היעוץ GGS
Commentaires